Αγαπητά Μέλη,

Με χαρά σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη εκδρομή μας

στις 14-17/6/2024 προς Γιάννενα και Ζαγοροχώρια.

Περνώντας το Ρίο-Αντίρριο, στην Πρέβεζα επισκεφτήκαμε το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 «το χάνι του Εμίν Αγά» όπου στρατιώτες μας ξενάγησαν στο χώρο, και μας εξιστόρησαν τα γεγονότα απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Με έδρα τα Γιάννενα επισκεφτήκαμε το χωριό Τσεπέλοβο και στο Καλπάκι το Πολεμικό Μουσείο αφιερωμένο στις μέρες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Στο Μανοδέντρι απολαύσαμε γεύμα και τοπικά εδέσματα κάτω από το γέρικο τεράστιο πλάτανο.

Επισκεφτήκαμε το Γεφύρι του Κόκορη, και με μικρή πεζοπορική διαδρομή για το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής απολαύσαμε τη θέα της χαράδρας του Βίκου και το Πέτρινο Δάσος.

Η ξενάγησή μας συνεχίστηκε στο Σπήλαιο Περάματος, στο Κάστρο Ιωαννίνων όπου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας και στη λίμνη Ιωαννίνων με το Μουσείο του Αλή Πασά και τη Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών όπου εκτός από τις εξαίρετες και ιδιαίτερες αγιογραφίες, μας εξέπληξαν μορφές Ελλήνων Φιλοσόφων με τη μορφή Αγίων.

Επιστρέφοντας για Αθήνα επισκεφτήκαμε το Μπιζάνι όπου ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, και το χωριό Βλαχέρνα όπου ξεναγηθήκαμε στον ομώνυμο Βυζαντινό Ναό της Παναγίας.

Στη συνέχεια, στάση στο Γεφύρι της Άρτας, στη Μητρόπολη της Άρτας τον μεγαλοπρεπή Βυζαντινό Ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, και φαγητό στη δροσιά του γέρικου πλάτανου δίπλα στο ποτάμι.

Δεν παραλείψαμε όμως να εφοδιαστούμε για μας και τους αγαπημένους μας, με ντόπια προϊόντα, ζυμαρικά και γλυκά, και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο ταξίδι μας, που θα είναι κι αυτό οργανωμένο με πολύ αγάπη και φροντίδα για τα Μέλη μας και τους φίλους μας.

« από 4 »